lauantai 2. tammikuuta 2016

Koti huone huoneelta - keittiö

Koti huone huoneelta - kodin sydän

Keittiö on yksi niistä kohteista, jotka ovat remontin alla ensitilassa. Keittiöremontti vaatii kuitenkin säästämistä ja toisaalta, puustellin laadukkaan umpipuisen keittiön heivaaminen pois pelkästään visuaalisista syistä tuntuu typeryydeltä. Siksipä olen suunnitellut ensiavuksi kivitasoja, välitilan laatan uusimista valkoiseksi lasilevyksi sekä liesituulettimen uusimista modernimpaan. Tarkoituksena on myös lyhentää "väliseinää", joka ei muutenkaan ole kattoon saakka.







Tuo puolikas seinä on siis tarkoitus pätkäistä noin 10cm tason yläpuolelle. Mitä mieltä olette ideasta? Mielestäni se toisi kivasti lisää avaruutta tilaan. Onhan tupakeittiössä muutenkin noin 50m2 pinta-alaa, mutta voiko avaruutta olla koskaan liikaa? Seinän katkaiseminen vaatii hiukan sähkömiehen töitä, näinollen se saa odottaa kesään.





Vastustan jääkaapin peittäviä lippulappuja ja magneetteja ynnä muuta turaa tuossa ovessa, mutta pari pakollista paperia meiltäkin siitä löytyy - ja ne ovat ruokavaliooni liittyvät ohjeet. Pöydille en ole halunnut kasata mitään blenderiä tai leivänpaahdinta, vaan kaikki säilytetään kaapeissa ja nostetaan esiin tarvittaessa. Tasoilla on siis ainoastaan kahvin- ja vedenkeitin sekä öljypullot, veitsitukki ja keittiövaaka.





Kodin ruokailutila on ihanan väljä, valoisa ja avara. Meillä on tähän asti ollut neljän hengen ruokapöytä, ja vasta nyt tähän muuttaessa hankimme isomman pöydän. Luksusta :)




Pikkuneidille hankintalistalla on TrippTrapp, johon keräsimme jo 1-vuotissynttäreillä rahatkin kimppalahjaksi. En vain huolinut liikkeessä myytäviä värejä, ja monissa nettikaupoissakin olivat loppuunmyytyjä. Täytyy odottaa siis vuoden 2016 malleja ja palata sitten ostoksille.

Eli pähkinänkuoressa - keittiö on ihanan iso ja avara, sinne mahtuu syömään suurempikin porukka, ja säilytystilaa on tosi hyvin. Muutamilla viilauksilla (liesituulettimen vaihto, mustat kivitasot ja valkoinen välitila) saamme keittiöstä kohtuullisella rahasummalla enemmän omannäköisen. Toki korkeakiiltovalkoinen pomppuovilla olisi täydellistä, mutta voin aina ihastella niitä ja olla silti tyytyväinen meidän kodin keskiöön.

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti